Διασύνδεση Εφαρμογών ERP & Τερματικών POS

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, η διαδικασία υποχρεωτικής διασύνδεσης Ταμειακών Συστημάτων και Τερματικών POS (με σκοπό τη διαβίβαση των φορολογικών στοιχείων των συναλλαγών που διενεργούνται με κάρτες στην ΑΑΔΕ), βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διασύνδεση Εφαρμογών ERP & Τερματικών POS

Στο πλαίσιο αυτής, και ειδικότερα σε ότι αφορά τα συστήματα ERP, έχει εκδοθεί νεότερη Υπουργική Απόφαση (Α.1065/2024) η οποία προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Τεχνικής Υποστήριξης και καθορίζει λεπτομερώς τη διαδικασία (και τις προθεσμίες) που πρέπει να ακολουθηθεί από τους εμπλεκόμενους για την υποχρεωτική διασύνδεση συστημάτων ERP και τερματικών POS. Αναλυτικότερα:

Προθεσμία Ολοκλήρωσης Διασύνδεσης

Η υποχρεωτική διασύνδεση συστημάτων ERP και τερματικών POS θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τις υπόχρεες επιχειρήσεις έως και τις 31 Μαΐου 2024 (ή έως 30 Ιουνίου 2024, με απαραίτητη προϋπόθεση τη δήλωση έως 31 Μαΐου ραντεβού με τεχνικό για την υλοποίηση της διασύνδεσης).

Υποχρεώσεις Παρόχου Υπηρεσιών Υποστήριξης ERP

Οι εταιρείες που παρέχουν τεχνική υποστήριξη συστημάτων ERP, υποχρεούνται να ενημερώσουν εγκαίρως το σχετικό «Μητρώο Τεχνικής Υποστήριξης ERP» της ΑΑΔΕ με τα στοιχεία των επιχειρήσεων-πελατών τους, καταχωρώντας προγραμματισμένα ραντεβού τεχνικής υλοποίησης διασυνδέσεων ERP και Τερματικών POS.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς!

Η χρήση (ή όχι) της εφαρμογής Soft1 της επιχείρησής σας για την τιμολόγηση συναλλαγών με κάρτες και κατ’ επέκταση η ανάγκη-υποχρέωση διασύνδεσής της με τερματικά πληρωμών POS, μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο από εσάς.

Συνεργαζόμενοι Πάροχοι Τερματικών POS

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε πώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενημέρωσης των εφαρμογών της SoftOne (Soft1, Atlantis, Capital B.O.S) με τα τεχνικά πρωτόκολλα των μεγαλύτερων παρόχων POS (Euronet/epayWorldlineViva, EDPS, Cardlink, Mellon, Nexi, Attica Bank και INSS), διασφαλίζοντας πρακτικά τη διασύνδεση της εφαρμογής της επιχείρησής σας με τη συντριπτική πλειοψηφία των τερματικών της αγοράς.

Λειτουργική Ενότητα Διασύνδεσης “POS Connector

Η επικοινωνία της εφαρμογής Soft1 της επιχείρησής σας με τερματικά POS, προϋποθέτει την ύπαρξη της ενότητας “SoftOne POS Connector” η οποία διατίθεται ως εξής:

  • ΔΩΡΕΑΝ για τη διασύνδεση με τα τερματικά των παρόχων Euronet / epay και Worldline
  • Με τη μορφή Ετήσιας Συνδρομής για τη διασύνδεση με τα τερματικά των υπολοίπων παρόχων (δηλαδή Viva, EDPS, Cardlink, Mellon, Nexi, Attica Bank και INSS), στις κάτωθι τιμές ανά συσκευή:

Εφαρμογή SoftOne

Ετήσια Συνδρομή ανά συσκευή POS

 
 

Soft1 / Atlantis / Capital B.O.S

50€

 

GO Retail

25€ 

 

 

Portal Υποστήριξης Vision Computer Applications

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις φορολογικές αλλαγές; Επισκεφτείτε το Portal Υποστήριξης της Vision Computer Applications. Δεν έχετε λογαριασμό; Επιλέξτε την Δημιουργία Λογαριασμού και συμπληρώστε το όνομα σαςτο email σας και τον προσωπικό σας κωδικό.