Διασύνδεση POS με Ταμειακά Συστήματα

Διασύνδεση POS με Ταμειακά Συστήματα
4+1 Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Με αφορμή τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί για τη διασύνδεση POS με τα Ταμειακά Συστήματα, η Vision Computer Applications απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για τη διαδικασία διασύνδεσης.

1. Ποιους αφορά η υποχρέωση της διασύνδεσης POS με τα ταμειακά συστήματα έως τις 29/2/2024;

Η υποχρέωση της διασύνδεσης POS αφορά όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ για την έκδοση των παραστατικών τους.

2. Εκδίδω τιμολόγια χονδρικής με το ERP μου και παράλληλα διαθέτω υπηρεσίες παρόχου Ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Πρέπει να ξεκινήσω τη διασύνδεση με το POS; Εάν ναι, ποια είναι η ημερομηνία υποχρεωτικής διασύνδεσης;

Προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτική η διασύνδεση POS με ERP που εκδίδουν παραστατικά μέσω παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Αναμένεται νέα ενημέρωση από την ΑΑΔΕ.

3. Έχω φορολογικό μηχανισμό συνδεδεμένο με το ERP μου. Τι πρέπει να κάνω;

Οι φορολογικοί μηχανισμοί (ΕΑΦΔΣΣ) πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν έως 30/06/2024, με ΦΗΜΑΣ* ή με Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Για την ενεργοποίηση παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας στο 2394 022964.
*(ΦΗΜΑΣ = Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί Άθροισης και Σήμανσης)

4. Εκδίδω παραστατικά μέσα από το ERP μου χωρίς Φορολογικό μηχανισμό και Πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Τι χρειάζεται να κάνω;

Η έκδοση παραστατικών που αφορούν την λιανική πώληση πρέπει να έχουν είτε Πάροχο Ηλεκτρονικής τιμολόγησης είτε ΦΗΜΑΣ*, εκτός από τις περιπτώσεις που καλύπτονται από την ΠΟΛ.1002/31.12.2014. Η έκδοση παραστατικών χονδρικής πώλησης δεν χρήζει Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού. Για την ενεργοποίηση παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Vision Computer Applications στο 2394 022964.
*(ΦΗΜΑΣ = Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί Άθροισης και Σήμανσης)

5. Διαθέτω επιχείρηση. Πού μπορώ να απευθυνθώ για θέματα που αφορούν στο Μητρώο POS;

Χρήσιμες πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας προς το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ με τους παρακάτω τρόπους:

Ηλεκτρονικά, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE, στην πλατφόρμα Μητρώο & Επικοινωνία > Ερωτήματα προς ΑΑΔΕ > επιλέγοντας την κατηγορία Μητρώο

– Διασύνδεση Μέσων Πληρωμών (EFT/POS) (για πιστοποιημένους από την ΑΑΔΕ χρήστες με κωδικούς Taxisnet) ή στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στο πεδίο Επικοινωνία > Ηλεκτρονικό ερώτημα > Φόρμα υποβολής ερωτήματος (για μη πιστοποιημένους χρήστες)

– Είτε: Τηλεφωνικά στο 213 162 1000 σε εργάσιμες ημέρες, από τις 07:30 έως τις 17:00. Μόνο οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirers) και οι Παρόχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) μπορούν να απευθύνονται στο email posregistry.support@aade.gr, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο, το σταθερό ή/και το κινητό τους τηλέφωνο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης της Vision Computer Applications στο τηλέφωνο:  2394 022964.

Portal Υποστήριξης Vision Computer Applications

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις φορολογικές αλλαγές; Επισκεφτείτε το Portal Υποστήριξης της Vision Computer Applications. Δεν έχετε λογαριασμό; Επιλέξτε την Δημιουργία Λογαριασμού και συμπληρώστε το όνομα σαςτο email σας και τον προσωπικό σας κωδικό.