Νέο και Ανανεωμένο Web Design στην Ιστοσελίδα diatrofimou.eu από τη VisionCA

Μία εξολοκλήρου ανανεωμένη ιστοσελίδα, δημιουργημένη από εμάς, είναι online από σήμερα.

Ονομάζομαι Μαρκέλλα Μπαϊρακτάρη, είμαι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο City College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου Sheffield της Μ. Βρετανίας με αντικείμενο την ψυχολογία και τη συμβουλευτική.

Εξειδικεύτηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών αποκτώντας τον τίτλο του Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μ. Βρετανίας.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του περιφερειακού τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.), του Academy of Eating Disorder (AED), του οργανισμού World Obesity και συνεργάτης του Κέντρου Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης μου παρακολουθώ συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα τη διατροφική υγεία και τη συμβουλευτική για άτομα με προβλήματα παχυσαρκίας, διατροφικών διαταραχών καθώς και παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται άμεσα με τη διατροφή του ανθρώπου. Αρθρογραφώ σε τακτική βάση σε περιοδικά και ιστοσελίδες της περιοχής για θέματα διατροφής και πραγματοποιώ ομιλίες και ενημερώσεις σε σχολεία, ΚΑΠΗ, αθλητικούς συλλόγους, σώμα προσκόπων και ιδιωτικό κολλέγιο της ευρύτερης περιοχής του Ν. Θεσσαλονίκης.

Από το 1997 ως σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό μου Διαιτολογικό Γραφείο στην πόλη του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, παρέχοντας υπηρεσίες διατροφικής συμβουλευτικής και κατάρτισης προσωπικών διαιτολογίων για άτομα κάθε ηλικίας.

Επίσης διοργανώνω σεμινάρια διατροφής και ψυχολογικής υποστήριξης σε τακτά χρονικά διαστήματα σε συνεργασία με ψυχολόγο και άλλους επαγγελματίες υγείας. Καθώς επίσης και θεματικά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, ενηλίκους αλλά και αθλητές σε μορφή ολιγάριθμων γκρουπ.

Από το 2018 ως σήμερα πραγματοποιώ σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου Γεωργία Ονταμπάσογλου κύκλους διαδραστικών μαθημάτων διατροφής σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς του νομού Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία όλων των παραπάνω δράσεων μου συνοψίζεται στο παρακάτω απόφθεγμα:

«Πες μου και θα ξεχάσω.

Δείξε μου και ίσως να θυμάμαι.

Κάνε με να το βιώσω και θα το καταλάβω».

Κομφούκιος

Επισκεφτείτε εδώ την ιστοσελίδα